Bahreinski biznismeni zainteresirani za ulaganja u BiH

Bahreinsko-bosansko poslovno vijeće održalo je prvi sastanak u Komori za trgovinu i industriju Bahreina (BCCI). Sastanku su prisustvovali samo članovi vijeća iz Bahreina. Predsjedavajući Ahmed Sabah al-Saloum je tokom sastanka naglasio važnost zajedničkih ulaganja bahreinskih i bh. biznismena, prenijela je službena Bahreinska novinska agencija.

Al-Saloum je naglasio da su brojni koraci napravljeni u BiH, posebno u sektoru turizma i nekretnina, istakavši uspostavljanje izravne avionske linije kompanije Gulf Air za Sarajevo, što bi smatra, trebalo poboljšati i ekonomske odnose, te povećati broj posjetilaca iz Bahreina u BiH.

Tokom sastanka se razgovaralo i o mogućnosti organiziranja sajma tokom 2017. godine, kako bi se bolje upoznali biznismeni iz BiH i Bahreina. Naglasio je i da je potrebno napraviti jedan investicijski portfelj u obje zemlje.

Njime bi se trebali ojačati ekonomski odnosi i robna razmjenu. Sastanku su, kako je saopćeno, osim Al-Salouma, prisustvovali i članovi Bahreinsko-bosanskog vijeća, Younis Al-Mousawi, Aisha Yacoubi i Sayyed Ahmed Isa Marzouk.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *