Ministar Mensur Sinanović u radnoj posjeti općini Tešanj

Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mensur Sinanović, sa saradnicima je u utorak, 10.01.2017. godine bio u radnoj posjeti Općini Tešanj, načelniku Općine Tešanj i Srednjim školama na području Općine Tešanj.

Na sastanku se razgovaralo o planovima u oblasti obrazovanja, ali i kulture i sporta na području Općine Tešanj, koje će zajednički provoditi Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Općina. Okvirno su dogovoreni datumi početka aktivnosti za nastavak saradnje na izgradnji četiri školske sportske dvorane, podrška projektu stipendiranja studenata, projekti energetske efikasnosti za školske objekte u Općini Tešanj, planirani za 2017.godinu, podrška sportskim kolektivima i kulturnim manifestacijama.

Dogovoreni su i uslovi za korištenje sportske dvorane Tešanj, za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja za učenike Gimnazije „Musa Ćazim Ćatić“, Tehničke škole i Mješovite srednje škole u Tešnju, kao i prostora u zgradi Obdaništa Tešanj, za potrebe Ekonomske škole. Inače, u školskoj 2016/2017. godini, srednje škole u ovoj općini pohađa  1978 učenika.

Ministar je održao konstruktivan sastanak sa direktorima ove tri navedene srednje škole, i obišao prostorije škola u svrhu sagledavanja postojećeg stanja.

zavnews/vladazdk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *