Saopćenje za poljoprivrednike iz Razvojne agencije Zavidovići

Iako smo mi ovu vijest objavili odmah nakon što se Federalno ministarstvo očitovalo o ovome i uputilo apel poljoprivrednicima, ovaj puta ćemo još jedanput podsjetiti sve one na koje se ovo odnosi, a prije svih poljoprivrednike, i prenijeti apel iz Razvojne agencije Zavidovići.

Naime, u Razvojnoj agenciji Zavidovići, apeluju na poljoprivrednike i podsjećaju, da od 1. januara trebaju ažurirati podatke o svojim gazdinstvima

Početkom godine, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, započet će sa primjenjivanjem novog softvera za obradu novčanih podsticaja u poljoprivredi.

Zbog uvođenja ovog softvera, veoma je važno da se ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, izvrši u propisanom roku od 1. januara do 31. marta 2017.

Pozivaju se poljoprivrednici, da na vrijeme obave registraciju i ažuriranje podataka prema mjestu prebivališta, odnosno sjedištu registracije za pravna lica i obrte. Pored podataka o usjevima i brojnom stanju stoke, potrebno je provjeriti i ažurirati podatke vezane za bankovni račun.

Poljoprivrednici koji ne ažuriraju podatke u RPG i RK u propisanom roku, neće moći aplicirati na mjere iz programa za 2017 godinu.

zavnews/raz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *