Saopćenje za javnost iz JKP “Radnik”

Zbog enormno niskih temperatura, još jednom podsjećamo naše korisnike da zaštitite vodomjere i vodovodne instalacije, jer slaba zaštićenost vodomjera može prouzrokovati pucanje stakla na vodomjeru, a često i oštećenje kompletnoga vodomjera (usljed smrzavanja vode).

Neophodno je, da se vodomjer i otkrivene cijevi oblože odgovarajućim termo izolacijskim materijalom, kao što je stiropor, staklena vuna, stare deke i sl.

Ovaj trošak je puno manji od onog koji nastaje zbog puknuća cijevi, nakon što se voda zaledi. Korisnicima, koji primijete da su ostali bez vode savjetujemo, da prvo provjere stanje instalacija u vodomjernom oknu, te pokušaju okrenuti ventil, ali nikako na silu. Ventil koji nije moguće okrenuti, upućuje na to da je voda u instalacijama u vodomjernom oknu zaleđena. Najbrže će se odlediti pomoću isparavanja tople vode u zatvorenom oknu sa spuštenim poklopcem.

Zamrznute instalacije nikako se ne smiju odleđivati direktnim polijevanjem tople vode preko njih, niti korištenjem otvorenog plamena. Za ponovnu uspostavu vodosnabdijevanja, potrebno je pronaći, odnosno pregledati svaki dio instalacije. S toga, savjetujemo, da još jednom provjerite zaštitu svojih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Direktor JKP Radnik d.o.o. Zavidovici gosp. Mirnes Burkic, još jednom apeluje da građani zaštite svoje vodomjere i vodovodne instalacije, da bi spriječili veće probleme.

Dezurna sluzba ViK-a također je spremna pomoći građanima, pa za sve dodatne informacije, građani se mogu obratiti Poslovođi Službe za vodovod i kanalizaciju JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići, Vehbiji Vrabac, na telefon 061/793-455.

jkpradnik/zavnews.net

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *