Općina Centar i BBI banka potpisale Memorandum o poslovnoj saradnji

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor BBI banke Amer Bukvić, potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji, koji ima za cilj promociju ekonomskih i privrednih potencijala i projekata Općine Centar Sarajevo, poboljšanje investicijske klime i rast zaposlenih kroz privlačenje stranih investicija.

Prema ovom memorandumu BBI banka će bez naknade pružati usluge ekonomskog konsaltinga za investicijske projekte Općine Centar Sarajevo, što će biti posebno dragocjeno, s obzirom da BBI banka i njen BBI VIP biznis klub već osmu godinu zaredom organiziraju međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum (SBF).

Načelnik Ajnadžić izjavio je da potpisivanjem Memoranduma Općina Centar šalje poruku da želi postati lokalna zajednica otvorena za investicije, te da su u tom kontekstu svi investitori dobrodošli. Dodao je, da kada je u pitanju investiranje u građevinske projekte, da je u tu svrhu Općina osnovala Savjet arhitekata, sačinjen od eksperata u ovoj oblasti koji će u saradnji sa Zavodom za planiranje grada i uvažavajući sugestije građana davati preporuke o eventualnim građevinskim projektima.

BBI banka će putem BBI VIP biznis kluba kao i posebnog Odjeljenja investicijskog bankarstva pomoći Općini u pripremanju potencijalnih projekata i pronalasku investitora.

-Kao društveno i poslovno odgovorna finansijska institucija koja je strateški opredijeljena razvoju naše zemlje, poboljšanju ambijenta za ulaganja, stvaranju pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, izuzetno smo zadovoljni da Općini Centar, dakle lokalnoj zajednici i njenim institucijama, stavimo na raspolaganje svoje resurse, ekspertizu i mrežu kontakata u zemlji i inostranstvu, a sve na principu pro bono, kako bi pomogli u uspješnoj realizaciji projekata i razvoju ekonomskih kapaciteta i potencijala Općine Centar, rekli su iz BBI banke.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *