U Novoj godini ne zaboravite ovo sebi darovati!

Slikovni rezultat za poklon

Ne zaboravite sebi darovati poštovanje koje više od svega zaslužujete. Poštovanje u kojem životne prioritete i osobe koje vas vole nećete pretpostaviti nekim tričarijama koje vam samo oduzimaju dragocjeno vrijeme, poštovanje u kojem se nećete pitati šta će vam drugi reći za vaše potrebe, želje i snove jer ćete početi više razmišljati kako se osjećate u svojoj koži, a manje se opterećivati mislima šta se nalazi u tuđoj glavi.

Ne zaboravite sebi darovati viziju kakav vaš život treba biti. Lako je živjeti iz dana u dan, bez plana i cilja, ali takav put ne donosi neko dugoročno ispunjenje već samo pitanje na kraju dana gdje je prošlo vaše vrijeme i šta ste radili. Ne zaboravite sebi darovati priliku da bolje upoznate sebe, da se odvojite neko vrijeme od svijeta, i u tišini izaberete u šta ćete vjerovati, kome ćete pokloniti svoje srce i povjerenje, kakvim ćete se emocijama okružiti.

Slikovni rezultat za poklonNe zaboravite sebi darovati mogućnost da date maksimum od sebe. Nemojte se zadovoljavati minimumom, on stvara frustraciju, ogorčenost, nezadovoljstvo, samoosuđivanje. Kad riskirajući date sve od sebe pomaknut ćete granice i shvatiti da ste kod sebe stvorili najbolju formu koja će puniti osjećajem sreće i zadovoljstva. A kada počnu pristizati rezultati uloženog truda s ponosom ćete se nazvati sretnim čovjekom.

I na koncu ne zaboravite sebi darovati pravo da budete sretni bez obzira šta se u vašem životu događalo. Neće uvijek cvati ruže, niti će putevi pred vama uvijek teći glatki. Doći će dani kada ćete se tako grčevito trebati držati obećanja datog sebi ali ako u tom trenutku uspijete, život će za vas postati pustolovina, postat će prostor gdje ćete svakoga dana moći očekivati nova čuda i doista uživati u njihovom pojavljivanju.

savjetnikuspjeha.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *