Turisti “okupirali” Sarajevo: Ulice krcate, traži se krevet više

Brojni turisti iz regije i svijeta odlučili su provesti novogodišnje praznike u Sarajevu, što pokazuju brojni automobili stranih registarskih oznaka na ulicama, ali i velike grupe stranih turista koji najčešće uz pratnju vodiča obilaze poznate znamenitosti.

Iako su u glavnom gradu ovih dana temperature ispod nule, turisti uživaju šetnjom Baščaršijom i ostalim dijelovima suncem obasjanog grada. Ugostiteljski objekti sa tradicionalnom bosanskom hranom su uglavnom puni, a mnogim turistima posebnu atrakciju predstavljaju golubovi pored Sebilja, koje neumorno fotografišu.

Mnogi posjetitelji Sarajeva ovih su dana došli prije svega zbog novogodišnje noći na Trgu BiH, gdje je glavnu ulogu igrao Dino Merlin, te grupe Divanhana i Yehan Jehan, kao i After Affair, ali i zbog svih drugih ljepota i atrakcija koje naša Zemlja nudi, prije svih prelijepih naših planina koje su u zimskim danima posebna atrakcija.

Stranice poput Bookinga i Airbnb-ija pokazuju da u Sarajevu skoro da nema slobodnih kreveta, a prema podacima turističkih agencija očekuje se najmanje 80.000 noćenja.

Najvažnije je da je naša Zemlja interesantna turistima, te da imaju razloga doći i ono najvažnije, da imaju šta posjetiti i gdje potrošiti svoj novac. Zato im želimo lijep provod i uživanje, i da nam se opet vrate svake godine iznova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *