Znate li šta je stvarno važno?

Kada se osvrnete na svoj život jednoga dana, šta biste željeli da vidite? Vjerovatno već možete da odgovorite na ovo pitanje ako obratite pažnju na to šta vam je trenutno opsesija: uspjeh na poslu, debeli račun u banci, savršeno vjenčanje, kuća iz snova. Međutim, da li su ti veliki snovi za kojima jurite tako žustro zaista ono što će biti najvažnije kroz cijeli vaš život?

Mnogim stvarima dajemo veliku moć, a one zapravo nisu baš u stanju da nam pomognu da živimo sretan i ispunjen život. ,,Kada bi samo ____ bilo drugačije.” ili ,,Kada postignem ____ biću zadovoljna/an.“ Problem je u tome što vrlo često lišavamo sebe sposobnosti da budemo sretni – dok ne postignemo ovo ili ono, a kada to i postignemo…shvatimo da nam je sreća ponovo izmakla.

Povezana slika

Je li zaista potrebno da budemo toliko gladni novca, moći ili statusa, da propustimo stvari koje su stvarno važne. Naravno, želimo da budemo uspješni u svom poslu, u smislu da osjetimo da smo doprinijeli i dodali neku, makar i najmanju, vrijednost ovom svijetu.

Povezana slikaDa li uopšte shvatate da se vaš život dešava upravo sada? Prelijepi trenuci se događaju pred vašim očima svakoga dana! Međutim, uglavnom smo previše zauzeti pokušavajući da dostignemo neki nemogući nivo savršenstva i onda propuštamo sve dobre stvari.

Koliko ste puta odgovarali na mailove sa posla dok ste na odmoru? Koliko ste puta mogli da umjesto toga uživate sa bližnjima u ljetnjem popodnevu? Dok vas je loš dan na poslu uglavnom toliko opteretio da vam je vjerovatno promakao predivan zalazak sunca u povratku kući.

Krajnje je vrijeme da prestanemo da dozvoljavamo da nam teški trenuci uskrate priliku da doživimo one nevjerovatno lijepe!

Ne kažemo da ne treba da brinemo apsolutno ni o čemu. Uvijek će postojati segmenti naših života koji će biti važniji od drugih, ali kad život ne bude išao vama ,,na ruku”, zbog njemu svojstvenih obrta, budite zahvalni i zadovoljni, umjesto što pribjegavate vječnom žaljenju. Život je pun razočarenja: Karijera možda neće teći onako kako želite,  neko koga volite i kome vjerujete će vas iznevjeriti – ali uvijek i u svemu se može naći nešto dobro!

Slikovni rezultat za sta je vaznoKako onda da stanemo i cijenimo sve sjajne stvari oko nas, dok pokušavamo da se sastavimo sa životom? Za nekoga od vas je to možda nalet endorfina poslije trčanja – zastanite i pustite da vas obuzme sreća! Za neke druge bi dobro bilo da proslave svaki uspješan projekat, umjesto što čekaju to unapređenje kao ozeb’o sunce. Ili da ponekad pogase svu tehnologiju i spoznaju čime su sve blagoslovljeni u svojoj svakodnevnici.

Ako uvijek trčimo za nečim, izgubit ćemo šansu da osmotrimo toliko ljepote oko sebe. Tako da, šta god radili, napravite pauzu i osvrnite se oko sebe – nadamo se da nećete ništa propustiti!

I barem jednom dnevno sjetite se čuvene izreke Duška Radovića: ,,Prije nego što krenete da tražite sreću, provjerite – možda ste već sretni!”

Povezana slika

 

mycupoftea.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *