Ključ uspjeha i sreće prema savjetu jednog milijardera

John Paul DeJoria je američki milijarder i suosnivač Paul Mitchell linije proizvoda za njegu kose, kao i The Patron Spirits kompanije. Za Business Insider je otkrio kojim se principima vodi u svom životu. Ovo su njegovi savjeti za uspjeh i sreću:

„Uvijek budite spremni da će vam neko reći ’Ne’. Na taj način nećete odustati kada vam neko kaže da vaša ideja nije dovoljno dobra ili da se ono što ste zamislili neće ostvariti.

Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se oni ponašaju prema vama. Pokažite poštovanje prema ljudima, ko god oni bili, kako god izgledali, koje god rase bili, iz kakvog god sloja dolazili. Ponašajte se prema njima, kao što biste željeli da se ljudi ponašaju prema vama da se vi nalazite u poziciji u kojoj se oni nalaze.

Zdrav san je izuzetno bitan. Trudim se da spavam bar šest sati dnevno, a ukoliko je to moguće i kad god je to moguće trudim se da spavam i duže. Također trudim se da zaspim kad god je to moguće. Prije odlaska u krevet, uzmem komad papira i na njemu zapišem sve svoje planove, obaveze, probleme koje treba da riješim, ostavim ga sa strane i zaboravim na njih, tada mogu da spavam na miru.

Kada se probudim ujutro, odvojim malo vremena za opuštanje, ne razmišljam šta me očekuje u toku dana. Probudite se pet minuta ranije i samo lezite i uživajte u tom trenutku, to će vam pomoći da se usredotočite prije nego što uskočite u svoj radni dan pun obaveza.“

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *