Lijanović o sastanku Dodik-Čović: Dogovaraju se na štetu Bošnjaka

Jerko Ivanković Lijanović, potpredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, oglasio se povodom sastanka HDZ-a BiH i SNSD-a, održanog danas u Istočnom Sarajevu.

Ivanković Lijanović smatra da je sastanak delegacija dvije jednonacionalne stranke iz dva naroda “očito strateški održan u dijelu glavnog grada BiH koji se nalazi u RS-u” i da je to “pokazatelj još jednog pokušaja ovih stranaka da svoje strateške ciljeve provode na neprihvatljiv način u smislu dogovora dvoje protiv trećeg” što, smatra Ivanković Lijanović, nije dobro za stanovnike BiH.

-Strateški važne teme o kojima su razgovarali uopće se ne bi smjele dogovarati izvan ustavno nadležnih institucija kao što su Predsjedništvo BiH i Parlament BiH – naveo je u saopćenju. Ocijenio je da je ovakvo njihovo ponašanje “potvrda upravo njihove vlastite nesposobnosti vođenja BiH i njenih stanovnika ka EU i ekonomskom razvoju”.

-Siguran sam da im manipulacije po sistemu ‘zavadi pa vladaj’ više neće prolaziti, te da će ih birači kazniti za ovakvu politiku na Općim izborima 2018. – naglasio je Jerko Ivanković Lijanović.

www.faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *