Kada vam je teško naučite se odmarati – ne odustajati!

Dođe trenutak kada vam u životu više svega bude dosta; ljudi, stvari, obaveza i hobija. Doslovno svega. Bude vam dosta konflikata u odnosima s drugima, problema na poslu, zapreka na putu prema cilju. Svi mi doista možemo neko vrijeme tolerirati, neko više, a neko manje, padove, udarce, povrede, razočarenja, ali jednom dođe i taj dan kada se prepuni čaša i kada samo jedna kapljica promijeni sve ono što smo do tada godinama gradili i stvarali.

U takvim trenucima samo mali negativni poticaj može dovesti do nezamislive katastrofe. Jedino što tada ne bismo trebali činiti jest donositi odluke, donositi one bitne odluke, jer one tada postaju bomba koja može uništiti našu pojedinačnu ali i zajedničku budućnost. U takvim trenucima i naša obećanja postaju minsko polje jer stanje u kojem se nalazimo nije za bilo šta drugo nego da se malo odvojimo od svijeta i ljudi, te sačekamo bolji trenutak, sretniji trenutak.

Život je najbolje usporediti sa slikom različitih godišnjih doba; proljeća, ljeta, jeseni, zime. Niko od nas ne bi želio dugo prolaziti ona razdoblja ekstremne hladnoće ili ekstremne vrućine, već uživati u jednom umjerenom razdoblju, ali to tako ne ide. Sve je to dio jednog velikog prirodnog ciklusa koji ima svoj smisao i zato ga treba izdržati. Kako u prirodi tako i u nama ljudima, jer smo i mi dio te velike cjeline.

Zato kada vam bude teško, naučite se odmarati, a ne odustajati. Nema blistave budućnosti ako na svakoj prepreci mijenjate odluke, ciljeve, uloge i počinjete ispočetka. Snaga koju tada trebate jest samo saznanje da ste cilju bliže nego ikada. Uspješni ljudi nemaju neke drugačije genetske predispozicije, imaju samo kolosalnu volju da se bore za ono što doista žele u životu. Zato kada vam sve dogusti u životu izaberite „time out“.

Imate pravo na trenutak biti izvan igre samo da bi povratili snagu i nastavili dalje do pobjede.

savjetnikuspjeha.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *