U svakom novom danu pronađite novi izazov

Izaberite danas jedan izazov koji može ostaviti pozitivnog odjeka na perspektivu cijelog vašeg života.

Ukoliko vam se dogodi nešto loše, odlučite da se nećete žaliti, da nećete kukati. Odlučite da nećete od muhe napraviti slona. Pobjegao vam je autobus, niste dobili priznanje za svoj rad, osoba kojoj ste sve dali učinila vam je nešto ružno, djeca su napravila nered, bračni partner jer svoju ljutnju iskalio na vas. Šta god se dogodilo – nemojte se žaliti naglas, ali niti u svojim mislima.

Odmah se okrenite nečemu drugome, okrenite se nečem pozitivnom, pronađite novi izazov koji će zaokupiti vaše ranjeno srce i dati vam razloga da idete dalje. Savladajte silu unutarnje negativnosti koja želi cijeli vaš život okretati oko sebe. Pronađite u drugim sitnicama lijepe stvari kojima ćete vratiti svoju prvobitnu moć da uživate u životu jer drugog nećete dobiti, jer nije ovaj život samo generalna proba ili nešto slično.

Neka vaš današnji izazov bude da širite pozitivu oko sebe, koliko god to nekima smiješno i naivno bilo, koliko god time izazivali podsmijeh, jer to je jedini način da odustante da budete žrtva loših okolnosti i situacija i pogledate život s one ljepše strane. Neka vaš današnji izazov postane zadatak da se prestanete zadovoljavati manjim od onoga što zaslužujete, a pogotovo kada zbog te negativnosti odustajete od snova koje ste postavili.

Ukoliko uspijete u tome izazovu danas, zadajte taj izazov sebi i slijedeći dan, i svaki drugi dan. Ne tražite opravdanja zašto su se dogodile nepravde i neugodnosti, ne tražite krivce na koje ćete usmjeriti svoju ljutnju, već postavite nove i izazovne ciljeve koji će vas privlačiti k sebi usprkos trenutnoj boli, patnji i nezadovoljstvu. Kada shvatite da žaleći samo oduzimate sebi snagu, odustat ćete od toga luksuza, shvatajući koliko vam je ta snaga potrebna za svaki novi dan i svaki novi izazov.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *