Klas postaje veliki igrač u otkupu malina na USK-u

Poznata je situacija vezana za otkup malina na USK-u, i drago nam je čuti da se javljaju nove kompanije koje se žele boriti za poljoprivrednike BiH.

Klas dd Sarajevo posluje u okviru As group od 2014 godine. Vrše otkup na teritoriji FBiH i to najviše na USK, SBK i u Kantonu Sarajevo.

Rukovodilac sektora otkupa Alan Badnjević naglašava:

“Trenutno imamo 1500 kooperanata od toga 600 sa USK-a. Trenutni otkup maline je 1600 tona od toga 500 sa Unsko-sanskog kantona. Planska projekcija je 2000 tona u 2016. godini i to ćemo i ostvariti”.

Klas posjeduje trenutno tri hladnjače u BiH, ukupnog kapaciteta 2000 tona te prema planskoj projekciji planiraju izgradnju nove hladnjače u SBK-u kao i proširenje hladioničkih kapaciteta na USK-u.

Slikovni rezultat za klas sarajevoOno što moram istaći je da je Klas jedina firma u FBiH koja plaćanje vrši sedmično kooperantima i dala je najveće otkupne cijene. U narednom periodu ćemo isplatiti svu ljetnu malinu po cijeni 3.10 za vilamet, te 3.30 miker fertodi i tulamin.

Klas dd Sarajevo sistemski ulazi u ovaj vrlo bitan projekat za BiH, otkup maline i prema planskim projekcijama u narednoj godini imamo u planu otkupiti 3500 tona maline. Proizvođači maline kako u FBiH tako i na USK-u su osjetili jednu sigurnost i kontinuitet.

Moram još napomenuti da osim maline radimo i otkup jagode, borovnice, vrganja, lisičarke, te ćemo veoma brzo postati ključni faktor u otkupu jagodičastog voća i gljiva u BIH”, kaže Alan Badnjević, rukovodilac sektora otkupa u Klas-u.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *