Klas odabran za Elite program Grupe londonske berze

Klas d.d. Sarajevo jedna je od četiri odabrane kompanije za UniCredit CEE Lounge, inovativnu inicijativu koja omogućava ambicioznim privatnim kompanijama da ubrzaju svoj rast.

UniCredit CEE Lounge, dio uspješnog Elite programa Grupe londonske berze, pokrenut je 2015. godine. Iz devet zemalja centralne i istočne Evrope prethodno je odabrana 21 kompanija, koje već započinju četvrti od osam glavnih treninga i modula edukacije.

                                                                       

– Izuzetno smo ponosni  što smo dobili mogućnost učešća u ovom programu i što su nas Londonska berza i UniCredit prepoznali kao ambiciozno preduzeće sa potencijalom rasta i razvoja. Našu snagu i osnovu za dalji rast i razvoj temeljimo na našim brandovima sa izvorištem utkanim u bogato nasljeđe bosanske kuhinje, čiji ukusi privlače ljude širom Evrope i svijeta. Upravo zbog toga, bilo je zanimljivo sticati nova znanja koja polaze od strateškog promišljanja razvoja poslovanja – izjavio je direktor Klasa d.d. Sarajevo Rusmir Hrvić.

Napomenuo je da Bosna i Hercegovina definitivno ima šta ponuditi regionalnom, ali i globalnom tržištu.

– Naše posebnosti su naša konkurentska prednost. Vjerujemo da će pristup novom znanju u vidu obrazovanja, usavršavanja i treninga kroz ovaj program dodatno ubrzati naš daljnji rast i razvoj, kako bismo u budućnosti pružali još kvalitetniju uslugu našim klijentima – dodao je Hrvić.

Elite je podržao više od 450 internacionalnih kompanija, a u svojoj rastućoj zajednici ima 150 savjetnika i više od sto investitora.

– Naša ambicija je da budemo istinski partner našem klijentima u njihovom daljnjem rastu i razvoju i stvorimo dodatnu vrijednost u našem odnosu. Upravo iz tog razloga posvećeni smo kontinuiranom pronalasku inovativnih rješenja, a program Elite jedno je od njih. Sretni smo što zahvaljujući snazi i kapacitetu Grupe UniCredit imamo mogućnost našim klijentima iz BiH ponuditi učešće u programu Elite, koji nudi podršku u procesu rasta i razvoja kompanija, te pristup inovativnim uslugama – izjavio je direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredit Bank Igor Bilandžija.

Okruženje Elite pomaže brzorastućim kompanijama da se bolje upoznaju  sa različitim opcijama finasiranja i priprema ih za odnose sa investitorima. Elite također okuplja rastuće kompanije dajući im priliku da inspiriraju jedni druge, razmjenjuju ideje i najbolje prakse i identificiraju međusobne zajedničke poslovne mogućnosti, saopćeno je iz UniCredit Bank d.d.

fena/biznis.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *