Nova višemilionska investicija Binga, ovaj put u proizvodnju

Kompanija Bingo iz Tuzle kreće u novu veliku investiciju, ovaj put u proizvodnju. Firma sprema gradnju nove velike farme pilića, ovaj put u mjestu Dubrave Donje, u Živinicama, izvještava poslovni portal BiznisInfo.

Naime, Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH objavilo je javni poziv za uvid u glavni projekat za izdavanje odobrenja za građenje privrednog kompleksa farme za uzgoj pilića na lokalitetu Dubrave Donje, u opštini Živinice.

Na javni poziv mogu se javiti samo stranke u postupku, i one su dužne da se izjasne u roku od osam dana, odnonsno najkasnije 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Stranke u postupku mogu izvršiti uvid u glavni projekat u prostorijama Ministarstva, u ulici Marka Marulića, od 11 do 15 sati, navodi se u pozivu Ministarstva.

Inače, Bingo je 2014. otvorio jednu farmu pilića u Špionici kod Srebrenika. Mediji su tada izvijestili da je riječ o farmi sa četiri proizvodne hale koja raspolaže s 20.000 kvadratnih metara prostora, te koja će u jednom turnusu proizvoditi oko 66.000 komada pilića. Firma Bingo tada je investirala oko 5 miliona maraka.

Prema nekim ranijim najavama, farma u Dubravama Donjim imat će šest zgrada i kapacitet od 88.000 pilića.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *