Bihać: Meggle u naredne dvije godine ulaže 10 miliona KM

 

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za Jugoistočnu Evropu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave, o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u BiH.

Direktor Vučak je predstavio Desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unaprjeđenje stanja na farmama po EU standardima.

Za ulaganje u naredne dvije godine ova kompanija je pripremila oko 10 miliona maraka, dok samo u razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje „Meggle“ planira uložiti 3 miliona KM, prenio je RTV USK.

– Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unaprjeđivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast – rekao je ministar Dedić.

 

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *