SDA: Namjenska industrija će se razvijati, a na provokacije velikosrpske kuhinje ne nasjedamo

 

Zahtjev SNSD-a za sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine predstavlja pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od strane Dodikovih poslušnika, navode u SDA.

Zahtjev je potpuno neopravdano i suprotno Poslovniku prihvatio predsjedavajući Doma Mladen Bosić. Ne postoje nikakvi, a naročito ne postoje opravdani razlozi za sazivanje takve sjednice bez saglasnosti Kolegija. Očigledno je da Bosić, kao i mnogi drugi iz grupacije Saveza za promjene, nemaju snage i hrabrosti da se odupru još jednoj provokaciji, koja dolazi od strane Milorada Dodika, saopćeno je iz SDA.

  • Radi se o klasičnoj zamjeni teza svojstvenoj velikosrpskoj ideološkoj kuhinji da se drugi optužuju za ono što, u stvari, oni rade. Jedino što izaziva zabrinutost, jeste stalno naoružavanje susjeda, koje može ugroziti Aneks 1B Dejtonskog mirovnog sporazuma o ravnoteži vojnih efektiva u regionu, kao i stalne izjave i postupci Milorada Dodika kojima se atakuje na suverenitet BiH, prijeti njenom teritorijalnom integritetu i dovodi u pitanje mir i stabilnost.

SDA neće nasjesti na ovu, kao i na bilo koju drugu provokaciju. Možemo samo ponoviti da ćemo jačati našu namjensku industriju za tržište, ali i za “ne daj Bože”. Ovo nije prijetnja nikome, ali je jasna poruka za sve one koji imaju nečasne namjere prema BiH. Jačanje odbrambene moći države, koja je u nedavnoj prošlosti bila izložena brutalnoj agresiji, loša je vijest samo za one koji nemaju dobre namjere prema njenim stanovnicima.

Naša zemlja i njeni građani koji je vole nikada u budućnosti neće biti zatečeni. Bit ćemo uvijek spremni da branimo njenu cjelovitost, demokratski karakter i ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji. Srebrenica, Tomašica i brojna druga stratišta zločina i genocida nikada se više neće ponoviti, jer će to garantovati snažne institucije i svi segmenti odbrane BiH, među kojima važnu ulogu ima namjenska industrija – stoji u saopćenju.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *