Bećirović i Komšić: Izjave Izetbegovića nisu dizanje tenzija, nećemo biti dio budalaština SNSD-a

 

Vanredna sjednica Zastupničkog doma državnog Parlamenta na kojoj bi se trebalo raspravljati o navodnim ratnohuškačkim izjavama Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a na zahtjev Kluba SNSD-a, po ocjeni brojnih zastupnika je potpuno besmislena i nepotrebna.

Dizanje tenzija je nešto što odgovara SNSD-u, zbog njihovog izbornog rezultata u RS-u, smatra zastupnik DF-a u Zastupničkom domu državnog Parlamenta Damir Bećirović, dodajući kako je bilo bespotrebno zakazivanje sutrašnje vanredne sjednice ovog doma.

– Totalno banalna i nepotrebno organizovana sjednica na kojoj treba da raspravljamo o izjavama koje nemaju veze sa bilo kakvim dizanjem tenzija, dok sa druge strane imamo enormnu kupovinu oružja i naoružavanje u RS-u. Jednostavno, SNSD-u odgovara dizanje tenzija radi njihovog izbornog rezultata u RS-u. Nevjerovatna stvar je da pojedini članovi Kolegija pristaju na to da se zbog toga zakazuje sjednica. Nama u DF-u je puno bitnija vanredna sjednica na kojoj bi se raspravljalo o stanju u Centralnoj izbornoj komisiji i to je ono što ćemo tražiti, a održavanje ove sjednice je potpuno bespotrebno – kazao je Bećirović.

Lider DF-a Željko Komšić je najavio kako zastupnici ove stranke neće prisustvovati sjednici. On je to kazao u izjavi za Vijesti.ba.

– Nemamo namjeru učestvovati u budalaštinama SNSD-a – poručio je Komšić.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *