Dubai: Interes za projekte u turizmu, moguća i gradnja luksuznog hotela u BiH

 

Na poziv Ministarstva ekonomskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, naša Agencija za unaprjeđenje stranih investicija (FIPA), učestvovala je na investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju.

Konferencija je održana od 9. do 11. aprila u Dubaiju, pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera UAE i vladara Dubaija. Konferencija je okupila više od 19.000 lidera i predstavnika iz 141 zemlje svijeta.

Na konferenciji su se predstavnici FIPA-e susreli s vodećim predstavnicima vladinih institucija iz oblasti privrede, kao i sa predstavnicima kompanija i stranim investitorima. Tom prilikom su predstavljeni investicioni potencijali BiH, te konkretni investicioni projekti kojima BiH raspolaže.

Investitori iz UAE su pokazali interes za projekte iz oblasti turizma, zdravstvenog sektora, te flaširanja vode. Također je iskazan interes za izgradnju hotela u BiH sa sedam zvjezdica.

Konferencija je okupila međunarodnu investicijsku zajednicu, kompanije lidere, donosioce odluka, eksperte i privrednike iz cijelog svijeta, koji su govorili o stranim ulaganjima, a sama Konferencija ujedno pruža i veliku mogućnost za upoznavanje privrednika, investitora i predstavnike zemalja koje žele uspostaviti održivu saradnju sa investitorima.

 

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *