Hafiz Emir Sinanović iz Zavidovića osvojio drugo mjesto na takmičenju u Indoneziji

 

Od 20. do 22. marta 2018. godine održano je 10. takmičenje princa Sultana b. Abdul-Aziza Al-Sauda u hifzu Kur’ana i hadisa za zemlje ASEAN-a i Pacifika. Takmičenje ima regionalni karakter, a izuzetak je ove godine bilo učešće predstavnika Bosne i Hercegovine.

Predstavnici naše države imali su zapažen i uspješan nastup. Hafiz Emir Sinanović, inače nap sugrađanin, osvojio je 2. mjesto u kategoriji hifz cijelog Kur’ana, dok je hafizu Omeru Faruku Bukureviću nedostajalo malo sreće da se izbori za jednu od prve tri pozicije u kategoriji hifza 15 džuzeva.

Predstavnike Bosne i Hercegovine na ovom putovanju i takmičenju pratio je i vodio hafiz Abdullah Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Takmičare i njihove pratioce primio je predsjednik Indonezije Joko Widodo u predsjedničkoj palati, a takmičenje se održalo u najvećoj džamiji jugoistočne Azije-Istiklal džamiji.

Iskrene čestitke našem mladom sugrađaninu na ovom velikom uspjehu, i želimo mu još mnogo nastupa i medalja, sigurni smo da će ih biti, a naš grad dokazano ima još jedan biser u nizu, kojim se svi itekako možemo ponositi.

zavnews/preporod

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *