Vlada ZDK razočarana odlukama GV Zenice, otvoreno pismo Predsjedavajućem

 

Zbog izostanka poziva ministrima u Vladi ZDK-a na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Zenica, a u povodu obilježavanja Dana grada Zenica, što je svojevrsna sramota i nonsens koji se desio prvi puta otkad postoji Vlada, oglasila se i sama Vlada, čije saopćenje prenosimo u cijelosti. 

Poštovani gospodine Bulajić,

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izražava svoje duboko razočarenje što na Svečanu Sjednicu GV Zenice povodom Dana Grada, čijim zakonodavnim tijelom predsjedavate, niste pozivali ministre u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećemo Vas da je Zenica glavni grad Zeničko-dobojskog kantona. Ona je administrativno sjedište Zeničko-dobojskog kantona i u svom nazivu ima ime ovog grada.

Vladu Zeničko-dobojskog kantona, čine predstavnici više različitih političkih stranaka (SBB, HDZ, SDA) i ministri različitih nacionalnosti (Bošnjaci, Hrvati i Srbi) a koje su izabrali građani na posljednjim Općim izborima. I sami ste bili član Vlade Zeničko-dobojskog kantona, pa je tim više neshvatljivo da niste pozvali ni jednog predstavnika Zeničko-dobojskog kantona na Svečanu sjednicu GV povodom Dana Zenice.

Gospodine Bulajiću, bez obzira na to, Vlada Zeničko-dobojskog kantona će i dalje vodititi politike koje znače isti odnos prema svim građanima, bez obzira gdje žive, kojoj političkoj orjentaciji i opredjeljenju pripadaju.

Pozivamo Vas da svoje simpatije prema određenim politikama, ali i animozitete prema onima drugima i drukčijima, ostavite na stranu dok obavljate funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Zenice.

Vlada Kantona, svi ministri i sve institucije Zeničko-dobojskog kantona Vama lično, administraciji i Gradskom Vijeću Zenice, kojim predsjedavate i dalje stoji na raspolaganju u punom kapacitetu, a sve s ciljem naše zajedničke obaveze da budemo servis građanima, zbog čega smo, i Vi i mi, jedino i izabrani.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *