Namještaj bh. firme u čuvenom pariškom Starbucksu

 

Namještaj kompanije iz BiH našao se u jednom od najljepših Starbucks lokala na svijetu, u samom centru Pariza. Riječ je o stolicama “Neva” bh. kompanije Artisan iz Tešnja, piše BiznisInfo.

Starbucks je najveći svjetski lanac kafeterija na svijetu, sa više od 26.000 prodavnica širom svijeta. Američka firma prošle godine je otvorila obnovljeni lokal u Boulevard des Capucines u Parizu. Ova zgrada datira iz 17. stoljeća, a smještena je blizu Pariške opere, na jednoj od najprestižnijih lokacija u gradu.

Jedna od kompanija čiji se namještaj našao na ovoj prestižnoj lokaciji je upravo Artisan, koji inače prodaje svoj namještaj širom svijeta.

– Starbucksov dizajnerski tim je obratio naročitu pažnju na to da očuva bogatu historiju ove zgrade, sa nevjerovatnim ukrasima i zamršenim stropnim freskama i motivima 19. stoljeća, koji su u potpunosti vraćeni u svoj izvorni oblik, naveli su iz Starbucksa prilikom otvaranja ovog lokala.

Osim toga, u Starbucksu su vodili računa o svakom detalju ovog lokala, od parketa, stakala, pa do namještaja, koji je posebno naručivan i pažljivo biran kako bi se zadržala autentičnost ovog mjesta.

Prema nekim mišljenjima, upravo ovaj pariški lokal spada u desetak najljepših i najinteresantnijih Starbucksa na svijetu.

 

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *