Zvizdić odgovorio Jerlagiću: “Laž uvijek ostaje laž”

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dr. Denis Zvizdić, odgovorio je na pisanje Amera Jerlagića i nekih drugih pojedinaca, koji su kako kaže o njemu i njegovom angažmanu u toku agresije na BiH, iznijeli laži i pokušali da ga diskreditiraju netačnim informacijama, bombastičnim neistinama i izmišljenim problemima.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Pamflet g. Jerlagića, koji je zaokupljen nerealnim ličnim ambicijama, već u martu 2017., dakle, 18 mjeseci prije izbora, sam sebe kandidovao za člana Predsjedništva BiH, ne zaslužuje posebnu reakciju jer je očiti izraz njegove hronične neinformisanosti, paranoične političke perspektive i potpunog nepoznavanja tema o kojima pokušava da piše.

Jedan od ciljeva sklepanog  pamfleta g. Jerlagića, je plasiranje “bombastičnih” neistina i izmišljenih problema kako bi, kao predsjednik stranke koja u svim anketama ne prelazi ni 1% podrške, privukao bar malo medijske pažnje.

Naravno, iznesene lažne tvrdnje su u potpunoj suprotnosti sa stvarnim činjenicama.

Upitnik nije uvod u “etno feude”, kako to kreator ove politikantske škrabotine lažno pokušava predstaviti i (u)zbuniti javnost u BiH, nego je Upitnik ključni uslov za dobivanje kandidatskog statusa za BiH i jedan od najvažnijih koraka za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj Uniji. Osim toga, Upitnik kroz 3242 odgovora predstavlja aktuelno stanje u svim oblastima ekonomije, politike i društvenih djelatnosti u BiH, kako bi EK mogla uvidjeti stepen naše usklađenosti sa pravnom stečevinom EU, što jasno pokazuje da se Upitnikom, i to znaju svi osim ostrasćenih a neinformiranih pojedinaca koji su prerano započeli ličnu izbornu kampanju, nista ne trguje niti se prave bilo kakvi ustupci.

Ali, cilj Jerlagićevog  “dušebrižništva” nije moj boravak u Davosu ili Upitnik, nego zluradi i perfidni pokušaj plasiranja brutalne laži u vezi sa mojim angažmanom u toku agresije na BiH.

Mislio sam da o ovome neću morati govoriti, ali obzirom da je izborna kampanja koju već aktivno u pauzama rasprodaje električne energije vodi g. Jerlagić, očito zasnovana na bezočnim lažima i ličnom vrijeđanju, želim zbog građana kazati pravu istinu, a to je da sam u oktobru 1993. godine, kao uposlenik Vlade Republike BiH ranjen u Sarajevu eksplozijom četničke granate; da sam u martu 1994. operisan u Općoj bolnici u Sarajevu, i da sam poslije višemjesečne postoperativne terapije u Sarajevu, koja zbog nedostatka adekvatne opreme nije dala očekivane rezultate, izmješten van BiH na dodatne dvije rizične i složene operacije i težak i dugotrajan postoperativni tretman.

Nažalost, posljedice moga ranjavanja ću osjećati dok sam živ, i zaista sam mislio da će to biti i ostati moja lična i za mene bolna činjenica, i da bilo ko neće, iz čiste ljudskosti i pristojnosti, lagati o ovim činjenicama kako bi pokušao sebi priskrbiti sitne političke poene.

Ali, očito je da sam se prevario i da nisam računao na patološke ambicije pojedinaca koji računaju da se više puta ponovljena laž može pretvoriti u istinu. Ne, laž uvijek ostaje laž, a pisca pamfleta želim obavijestiti da mi ovakvi napadi daju dodatnu snagu da nastavim raditi svoj posao na daljem napretku BiH na putu EU integracija i ekonomskog razvoja.

I na kraju, razumijem strah koji političke partije imaju od SDA kao najveće i najjače političke partije u BiH, razumijem i frustraciju od pobjede budućeg kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, ali opet pozivam, kao i više puta do sada, da odustanemo od plasiranja neistina i spinova i da se okrenemo procesima koji će obezbijediti stabilnost i prosperitet našoj jedinoj domovini BiH.”

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *