Džaferović: Nema promjena državnih granica, oni koji su to pokušali završili su na historijskom smetljištu”!

 

Šefik Džaferović, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ispred SDA, izjavio je da se rješavanje spora između Srbije i Kosova, u čijem kontekstu se spominje i prekrajanje granica, ne može povezivati sa Bosnom i Hercegovinom na bilo koji način.

– Državne granice Bosne i Hercegovine niko neće mijenjati, niti se one mogu promijeniti. Oni koji zagovaraju prekrajanje granica direktno ugrožavaju mir i stabilnost, i moraju biti svjesni posljedica i vlastite odgovornosti.

Predvodnici velikodržavnih projekata i njihovi sljedbenici koji su to pokušali devedesetih, polomili su zube i na kraju završili sa haškim presudama za udružene zločinačke poduhvate, na višegodišnjim robijama i na smetljištu historije. Tako će proći svako ko pokuša da dirne u Bosnu i Hercegovinu. Neka to svi imaju na umu – izjavio je Džaferović.

Srbiju i Kosovo Džaferović je pozvao da svoje odnose rješavaju u konstruktivnom dijalogu i da pri tome Bosnu i Hercegovinu ne spominju u bilo kakvom kontekstu.

– Vjerujem da su im naše poruke jasne, kao što su im jasne i poruke država koje su svojim potpisima stale iza Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma – kazao je Džaferović.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *