ZDK: Ministar Sinanović se sastao sa predstavnicima autoškola ZE-DO kantona

 

 

Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Rasim Kovač, šef Odsjeka za poslove saobraćajne edukacije po ovlaštenju ministra,  organizovali su sastanak sa predstavnicima autoškola na području Kantona.

Predstavnici autoškola su iznijeli problem u poslovanju autoškola kao i probleme u vezi s nastupajućim izmjenama Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, potrebi održavanja edukacijskog seminara o etičkom kodeksu pojedinih ispitivača i velikim razlikama u cijenama usluga obuke kandidata za vozače motornih vozila. Istaknuto je zadovoljstvo zbog uspostavljene dobre saradnje sa Ministarstvom u organizaciji Odsjeka za poslove saobraćajne edukacije i rješavanju njihovih zahtjeva iz novembra protekle godine.

Na sastanku je dogovoreno, organizovanje edukacijskog seminara sa instruktorima i ispitivačima u toku mjeseca februara, stručna pomoć autoškolama kod primjene novih zakonskih rješenja u organizaciji poslova na osposobljavanju kandidata za vozače, te održavanje redovnih sastanaka na uspostavi dobre saradnje.

Naredni radni sastanak planiran je u toku mjeseca februara ove godine.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *