Zvizdić u Minhenu razgovarao sa Lajčakom i Brendeom

Na marginama Minhenske sigurnosne konferencije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je u odvojenim susretima sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike, Miroslavom Lajčakom i sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Norveške, Borgeom Brendeom, prenosi Anadolija.

Zvizdić je upoznao sagovornike ”sa ekonomskom i političkom situacijom u BiH i sa progresom koji je BiH napravila u proteklom periodu”, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Lajčak je ocijenio da BiH treba nastaviti ići putem evropskih integracija i da taj put nema alternativu, dok je Brende istakao da Kraljevina Norveška podržava BiH na putu evropskih i NATO integracija i izrazio nadu da će BiH nastaviti unaprjeđivati ekonomski rast i vladavinu zakona na svome evroatlantskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na podršci i na pomoći koju Kraljevina Norveška i Slovačka Republika daju Bosni i Hercegovini kroz mnogobrojne projekte i ocijenio da postoji dosta prostora za međusobno unaprjeđenje ekonomske i trgovinske saradnje.

zavnews/AA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *