Odbojkaši O.Š. Hajderovići imali odličan nastup u Splitu i vraćaju se kući sa medaljom

 

Odbojkaška ekipa Osnovne škole Hajderovići, na takmičenju u okviru Međunarodnih sportskih igara mladih, koje se ovog vikenda odigravaju u Splitu u Republici Hrvatskoj, osvojila je odlično treće mjesto i vraća se kući sa medaljom, predstavivši tako na najbolji način našu Zemlju, naš grad i svoju školu.

O ovoj sada već nadaleko poznatoj ekipi i njihovim rezultatima pisali smo nekoliko puta ranije, a na Međunarodne sportske igre mladih plasirali su se nakon što su pobijedili na Malim olimpijskim igrama u Zavidovićima, ZE-DO kantonu, Federaciji BiH, i tako se plasirali na završnicu Sportskih igara mladih u Sarajevu, gdje su kao pobjednici izborili plasman na Međunarodne sportske igre mladih u Splitu.

Treba istaći da su ovog vikenda u Splitu pored ekipe O.Š. Hajderovići, koja predstavlja Bosnu i Hercegovinu, prisutne još i ekipe iz Hrvatske i Srbije, a svakako da je veoma važno spomenuti i to da našu Zemlju na ovom takmičenju predstavlja i rukometna ekipa ŽRK Krivaja iz Zavidovića, kojoj želimo odličan nastup i dobar plasman.

Ekipu učenika O.Š. Hajderovići vodi i trenira njihov nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja, profesor Adnan Hasičić, a ovu, sada već regionalno poznatu ekipu sačinjavaju učenici Eldar Imamović, Hasan Imamović, Irhad Bašić, Emir Krajnjić, Hatab Avdić, Ahmed Mustafić, Merim Omerović i Zijad Muharemović.

Od srca upućujemo iskrene čestitke njihovom treneru i cijeloj ekipi na svim osvojenim medaljama i odličnim nastupima, te na dobrom predstavljanju naše Domovine na Međunarodnim sportskim igrama mladih. Nema nikakve sumnje da bosanskohercegovačku odbojku čekaju svijetla vremena i dobri rezultati u budućnosti.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *