Ministar Ramić posjetio Srebrenicu

 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, danas je u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, odao počast žrtvama genocida, nakon čega se sastao s majkama Srebrenice kojima je uručio opremu za edukativni centar koji otvara Udruženje “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

– Majke Srebrenice rade dosta korisnih stvari za Srebrenicu i čuvaju sjećanja na stradanja na ovom prostoru i na genocid koji se desio, i danas smo donirali opremu za njihov centar – istakao je Ramić.

Ramić se sastao i sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Nerminom Alivukovićem, predsjednikom Skupštine Općine Srebrenica Alijom Tabakovićem te predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Farukom Hasanovićem.

Razgovarano je o projektima koji su od interesa za povratničku bošnjačku zajednicu na području ove općine.

– S predsjednikom Medžlisa smo razgovarali o projektima koji su vezani za Medžlis i za nastavak realizacije aktivnosti koje smo započeli ranije. Dogovorili smo se da do kraja godine pokušamo završiti dio projekta koji se tiče Bošnjačkog kulturnog centra, kao i završetak nekih drugih objekata Islamske zajednice – istakao je ministar Ramić.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *