Željo prošao Zetu i u 2. pretkolu Evropske lige igra sa švedskim AIK-om

 

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u drugo pretkolo UEFA Evropske lige. Željo je izborio prolaz protiv crnogorske Zete večeras u Podgorici, odigravši 2:2, što je bilo dovoljno za prolaz dalje, jer su u prvom meču na Grbavici, Plavi slavili rezultatom 1:0. 

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1, a većinom je proteklo u igri na sredini terena, i bez izglednih prilika. Nakon prvih pola sata domaći uspijevaju postići pogodak preko Kukuličića, ali samo tri minute kasnije, Zakarić odličnim udarcem iz slobodnjaka sa 30 metara pogađa gol podgoričana.

U drugom poluvremenu fudbaleri Zete krenuli su agresivnije i odlučnije, ali je Željo odolijevao napadima podgoričana, i u 61. minuti stiže do prednosti preko Lendrića.

Ipak u 76. minuti fudbaleri Zete su iskoristili jednu grešku Plavih, i preko Krstovića dolaze do poravnanja na 2:2, što je bio konačan rezultat večerašnjeg susreta.

Željo se tako plasirao u drugo pretkolo Evropa lige, gdje se sastaje sa švedskim AIK-om, a prvu će utakmicu protiv šveđana igrati 13. jula na Grbavici, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *