Noa Group će izgraditi razvojni centar u BiH i uposliti 100 ljudi

Bosanskohercegovačka kompanija Noa Group d.o.o. izgradit će regionalni razvojni centar u BiH administrativnu i tehničku podršku, najavljeno je na sinoćnoj promociji kompanije u sarajevskoj Vijećnici.

Noa Group, koja ima internacionalno strateško biznis partnerstvo sa izvornim tvorcem NOA brenda, kompanijom Hangar 18 iz Republike Hrvatske, direktno će uposliti oko 100 mladih visoko obrazovanih ljudi i indirektno još toliko davanjem poslova bosanskohercegovačkim firmama.

Planovi NOA Group su da direktno u BiH investira 4.000.000 KM u već pomenuti razvojni i distributivni centar. Za dalji razvoj modela, širenje na nova tržišta i stabilizaciju poslovanja NOA Group investira 25.000.000 KM zajedno sa Hangar 18 Hrvatska.

– Ovo je prvi put da zaista i istinski imamo regionalni brand koji je idejno potekao sa ovih prostora. Mi jesmo i hoćemo da budemo regionalni igrač u ovom segmentu biznisa. Naš fokus jeste region a posebno ističemo Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Zatim zemlje Bliskog Istoka Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Katar, Kuvajt, Saudiska Arabija i Turska. Posebno za mene lično je velika satisfakcija što će Bosna i Hercegovina-Sarajevo biti okosnica spomenutog razvoja, izjavio je prvi čovjek NOA Group mr. Nermin Hubić.

Prvi čovjek Hangar18 Mario Kralj izrazio je nadu da će multinacionalna saradnja biti kamen temeljac budućih ekonomskih projekata koji će pomoći razvitku BiH i ostalih država u regiji i šire.

Cilj NOA Group je saradnja sa svim relevantnim telekom operaterima, kao i da se brend NOA plasira na cijelo tržište putem lanca svojih partner distributera.

zavnews/indikator

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *