Saradnja sa italijanskim brendom: Proizvodi iz “Preventa” distribuiraju se širom svijeta

Kompanija Prevent potpisala je ugovor sa renomiranim italijanskim brendom Dainese, čime su za proizvode iz BiH otvorena vrata svjetskog tržišta.

Dainese je italijanski brend zaštitne odjeće za motorizam i broj jedan u svijetu po prodaji motorističkih kožnih odijela. Njihov prodajni portfolio se u posljednjim godinama širi i na prodaju ski-odijela, kaciga kao i drugog asortimana u segmentu motorističke opreme.

Saradnja sa Dainesom predstavlja još jedan korak u procesu širenja tržišta i zasigurno je značajna ne samo za Prevent nego i promociju potencijala BiH. Proizvodi koji su proizvedeni u pogonima Preventa u Visokom sa oznakom Made in Bosnia and Herzegovina se distribuiraju širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike do Azije, kazao je Irhad Avdagić, rukovodilac ovog projekta.

Dainese je još odranije tražio dugoročnog partnera za saradnju, ali samo one firme koje mogu ispoštovati njihove visoke zahtjeve po pitanju kvaliteta, količina i sigurnosti.

S obzirom na postojeći “know how”, industrijsku kulturu i tradiciju kada je u pitanju tekstilna i kožarska industrija u BiH, posebno u Visokom, postojao je zajednički interes za jednu ovakvu saradnju, istakao je Avdagić, dodavši da je Prevent grupacija ovdje prepoznata kao industrijski brend koji posjeduje znanje i iskustvo u saradnji sa velikim svjetskim brendovima.

Ovom novom proizvodnjom i saradnjom, na projektu je trenutno angažovano ukupno 90 uposlenika, a širenjem saradnje koja je najavljena od kupca planirano je i dodatno zapošljavanje.

Prema trenutnim procjenama, do kraja godine bi na projektu trebalo raditi i do 200 uposlenika. Trenutno se proizvodi 2.200 komada motorbike kožnih odijela mjesečno u proizvodnom pogonu na lokaciji Goruša u Visokom.

Zahvaljujući visokom kvalitetu i standardima, stvorena je dugoročna saradnja, kao i mogućnost za nove projekte sa ovim kupcem, te se u narednom periodu planira povećanje kapaciteta i uvođenje novih proizvoda, naglasio je Avdagić.

Prevent grupacija upošljava preko 13.000 ljudi na 36 lokacija u svijetu, a djeluje na 15 lokacija u BiH i zapošljava 6.500 uposlenika.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *