Đumić poručio Dancima: Ja sam Bosanac, ali to ne znači da ne volim Dansku

Dario Đumić izabrao je reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je prošao sve mlađe selekcije danske reprezentacije, a to je izazvalo mnogobrojne reakcije danske sportske javnosti. Novi Zmaj je uporedio tu situaciju sa fudbalerom Liverpoola, Emreom Morom.

Đumić je igrao za mlađe selekcije danske reprezentacije, ali je uvijek isticao da mu je najveća želja dres Bosne i Hercegovine.

“Rođen sam u BiH, kao i moji roditelji. Osjećam se Bosancem, ali to ne znači da ne volim Dansku”, rekao je Đumić u razgovoru za tipsbladet.dk, te je dodao:

“Volim Dansku, ali ja sam više Bosanac. Ne znači to ni da se ne osjećam Dancem. Moji roditelji su mi uvijek govorili da moramo čuvati kulturu odakle su naši korijeni, ali da također moramo poštovati zemlju u kojoj živimo”.

Đumić je debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Albanije, nakon čega su uslijedili mnogobrojni komentari, a tu situaciju je uporedio sa Emreom Morom, koji je izabrao Tursku ispred Danske.

“Emre Mor je najbolji primjer. Neki su poludjeli, jer je izabrao Tursku. Te iste ljude možete čuti da govore da oni koji su porijeklom iz drugih država nikada ne mogu biti Danci i da takvi ne trebaju biti u reprezentaciji. Mogu se prepoznati u toj situaciji”, rekao je 25-godišnji Sarajlija.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *