Vlada ZDK: Održan sastanak Premijera i predstavnika EPBiH o toplovodu Kakanj-Sarajevo

Danas je u Uredu Miralema Galijaševića, premijera  Zeničko-dobojskog kantona održan sastanak sa predstavnicima EPBiH, na kojem je prezentairan Protokol o namjerama i privremenom regulisanju odnosa interesnih strana na realizaciji Projekta snabdijevanja toplinskom energijom iz TE Kakanj .

Predstavnici EPBiH: izvršni direktor za kapitalne investicije, Senad Salkić, prof. Mustafa Musić, rukovodilac sektora za strateški razvoj i Senad Sarajlić, pomoćnik generalnog direktora za razvoj su premijeru ZDK, Miralemu Galijaševiću i ministru za privredu, te ministru za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, prezentirali Projekat snabdijevanja toplinskom energijom iz TE Kakanj i njegove benefite za širu društvenu zajednicu.

Projekat toplifikacije vrijedan je 230 miliona KM, snaga mu je 300 MGV. Ekološki je vrlo prihvatljiv i imat će finasijske efekte i za Federaciju BiH. Projektom je predviđena izgradnja toplovoda Kakanj-Sarajevo, a općine Kakanj, Visoko i Breza bile bi priključene na ovaj toplovod, kojim bi se dugoročno riješilo grijanje u nevedenim općinama.

zavnews/vladazdk

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *