U ovome je tajna ljudi koji ne odustaju

1. Znaju koji je njihov cilj

Ne premišljaju se „malo bih ovo, malo bih ono“, već im je u svakom trenutku njihovog života savršeno jasno šta žele i koji je njihov pravi cilj.

2. Do cilja im je stalo

Ne koriste fraze poput ovih „trebao bih ovo napraviti“, „želio bih ovo napraviti“, nego jednostvno čine ono što trebaju. Ono što odluče napraviti sprovodu odmah u djelo.

3. Njihovi ciljevi su dovoljno izazovni

Njihovi ciljevi pokreću. Nisu to mali ciljevi, oni imaju snagu dotaknuti i pokreniti čovjeka, i izvući ga iz njegove pasivnosti i letargije. To su jaki ciljevi.

4. Imaju podršku drugih ljudi

Oni se obraćaju ljudima koji ih podržavaju, ohrabruju i vjeruju u njih, a odmiču se od onih koji omalovažavaju njihove snove i rugaju se s njima.

5. Upoznali su dobro sebe

Znaju koje su njihove slabosti i dobro računaju na njih. Znaju na kojim kušnjama padaju i unaprijed se od njih odmiču ne približavajući se rubu ponora.

6. Ne očekuju uspjeh preko noći

Znaju da sve u prirodi ima svoj prirodni put sazrijevanja i ne pokušavaju ga ubrzati. Strpljivi su sa svojom naravi ali i sa drugim ljudima.

Slikovni rezultat za nikad ne odustaj7. Ne rade veliki odmak od svojih odluka

Kada nešto odluče onda se daju u pusta razmišljanja šta i kako napraviti. Ne traže načine da to ne naprave. Kada nešto odluče odmah polaze u realizaciju.

8. Traže motivaciju izunutra

Ne traže nekoga da ih motivira izvana. Ne idu na puste seminare misleći da će se nešto na njima promijeniti. Svjesni su da motivacija izvire unutar njih samih.

9. Ne odgađaju stvari

Ne govore: To ću napraviti jednoga dana kada budem imao više znanja, novaca, sposobnosti ili nečega drugoga. Što mogu napraviti danas ne odgađaju za sutra.

10. Ne sabotiraju sebe

Shvataju da niko drugi ne može neke stvari napraviti umjesto njih i zato ne podliježu izgovorima i sabotaži, već djeluju šta i kako mogu.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *