Zavidovići: Obilježen Svjetski dan voda

Danas je u prostorijima male sale Centra za kulturu u Zavidovićima, u 13 sati upriličeno obilježavanje Svjetskog dana voda. Tom je prilikom, Komisija koju su činili profesori bosanskog jezika, izabrala tri najbolja literarna rada koje su napisali učenici Srednjih škola općine Zavidovići, na temu:  

“I SLATKA, I SLANA, I ONA ŠTO STOJI, I ONA ŠTO TEČE, VODA JE PRAMAJKA, I KADA JE KAPLJA, I BRZA, I OKEAN PLAVI …”

Ovom su prilikom dodijeljene i prigodne nagrade učenicima, čiji su radovi ocijenjeni kao najbolji, a njihova imena su:

  1. Fehrić Elmin – Srednja Tehnička škola (150 KM)

  2. Amar Buljubašić – Srednja Mješovita škola
    Anisa Suljić – Gimnazija Rizah Odžečkić (100 KM)

  3. Aida Starčević – Srednja Tehnička škola (50 KM)

Slikovni rezultat za svjetski dan vodaSvjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta, s ciljem skretanja pažnje na značaj pitke vode i zalaganje za održivo upravljanje resursima pitke vode, a prvi puta se obilježava i na području naše Općine.

Svjetski dan vode utvrđen je 1992. godine na  Konferenciji Ujedinjenih nacija o životnoj sredini i razvoju (UNCED). Sa ovim danom, UN želi da podsjeti na važnost zaštite vode i na nedostatak vode za piće u mnogim zemljama svijeta i uputi upozorenje da je potrebno mijenjati ponašanje i odnos prema vodi i aktivnije se uključiti u njenu zaštitu.

Ovaj posebno lijep i važan događaj organizirao je JKP Radnik Zavidovići, u saradnji sa srednjim školama sa područja naše Općine, na čemu im čestitamo, a posebne čestitke upućujemo svim nagrađenim učenicima, kao i onima koji su pisali svoje radove a ovaj puta nisu mogli biti nagrađeni.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *