Pokrenuo svoj biznis: Nedžad Bećar proizvodi auto-kozmetiku

Po završetku srednje škole, 2016. godine, Nedžad Bećar u potrazi za poslom, prijavio se na javni poziv Općine Centar za program samozapošljavanja. 

– Nakon završetka srednje škole više mjeseci sam tražio posao. Razgovarao sam sa ocem da pokrenem vlastiti posao i tad sam vidio oglas da Općina Centar finansira poslovne projekte mladih nezaposlenih osoba, te sam odlučio prijaviti se i vidjeti šta će mi to donijeti. Moj projekat je izabran te je Općina tokom cijelog tog procesa nastojala da nam izađe u susret – pojašnjava Bećar.

Nedžad je nakon završetka škole istraživao poslovne djelatnosti koje su najmanje zastupljene u našoj zemlji i tražio je pravac kojim će krenuti.

– Uradio sam istraživanje o manje zastupljenim poslovnim djelatnostima kod nas u Bosni i Hercegovini i uvidio sam da je proizvodnja auto-mirisa i uopće svih proizvoda koji se odnose na auto kozmetiku, jako malo zastupljena kod nas, te da se svi proizvodi ovakve vrste uvoze iz drugih zemalja. Zbog toga sam odlučio napraviti biznis plan koji će omogućiti domaću proizvodnju i za sad je dobro krenulo. Auto mirisi koje mi proizvodimo se prave i od drveta i od papira. Pravimo i mirise za ormare i iste nudimo ovdašnjim buticima, a koji se isto tako mogu koristiti i u kućnoj upotrebi. Također pravimo i podmetače za čaše – ističe Nedžad.

Biznis Nedžadu trenutno ide jako dobro i ostvario je jako kvalitetne poslovne kontakte.

– Proizvode sam izrađivao za nekoliko kompanija koje se bave prodajom automobila i za osiguravajuće kuće. Ostvario sam neke kontakte te namjeravam proširiti proizvodnju i svoje proizvode u budućnosti ponuditi i vanjskom tržištu – naglašava Nedžad.

Mladi Nedžad ne žali zbog utrošenog truda i vremena. Zadovoljan je i ponosan na ono što je do sada postigao i nada se da će u budućnosti kada proširi kapacitet firme uspjeti ponuditi radna mjesta i tako pomoći svojim sugrađanima.

– Sviđa mi se ovaj posao. Imam želju da ovim poslom pomognem i sebi i drugima. Ne žalim za utrošenim vremenom – zaključio je Nedžad.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *