Dedić – Koc: Turska spremna pomoći u izradi Master plana za poljoprivredu BiH

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić razgovarao je danas s turskim ambasadorom u Bosni i Hercegovini Haldunom Kocom, o mogućnostima unaprjeđenja saradnje u oblastima iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, saopćeno je iz tog ministarstva.

Dedić je još jednom izrazio zahvalnost Vladi Turske na dosadašnjoj podršci ekonomskom razvoju BiH. Izrazio je također uvjerenje da će se saradnja u svim oblastima ekonomije, a posebno poljoprivredi i prehrambenoj industriji intenzivirati u narednom periodu.

Posebno je naglašena važnost saradnje u oblasti izvoza mesa iz BiH, što je segment koji je osim jačanja bh. ekonomije iznimno važan i za povratničke zajednice u BiH. Istaknuto je čvrsto uvjerenje da će se izvoz u toj oblasti nastaviti u narednom periodu.

Također, razgovarano je i o mogućnostima izvoza mliječnih proizvoda i malina u Republiku Tursku. Koc je podsjetio da je Turska spremna pomoći državi BiH u tim segmentima, kao i u izradi Master plana za poljoprivredu BiH, kojim bi se dodatno unaprijedila saradnja dviju zemalja.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *