Bingo preuzima još jednu firmu: Želimo je razvijati i osvajati tržište!

Kompanija Bingo iz Tuzle uputila je ponudu svim dioničarima kompanije Unevit iz Konjica za otkup dionica, s ciljem da postane 100 postotni vlasnik ovog preduzeća i dalje ga razvija, izvještava poslovni portal BiznisInfo.

Bingo je u januaru ove godine kupio paket od 55% dionica u firmi Unevit od preduzeća Oblo-Commerce Konjic. Tada je 199.892 dionica platio 519.719 KM.

Bingo je u petak 3. marta poslao ponudu za preuzimanje svih preostalih dionica. Svim dioničarima koji posjeduju preostalih 45%, odnosno 163.376 dionica, Bingo je ponudio otkup po cijeni od 2,6 KM po dionici.

U pozivu upućenom dioničarima iz kompanije Bingo navode da im je cilj da postanu 100 postotni vlanici Unevita kako bi ga mogli dalje razvijati i jačati, te povećavati njegove poslovne aktivnosti.

Također se navodi da nemaju namjeru promjene „dosadašnje politike zapošljavanja“ te da im je cilj da radnici ciljnog društva i ponuđača imaju isti status.

Preduzeće Unevit imalo je u 2015. godini prihode od 265 hiljada KM, a na polugodištu 2016. godine 122 hiljade KM. Stalna sredstva kompanije premašuju vrijednost od 4 miliona KM. Nominalna vrijednost dionica je 12,5 KM po dionici.

Osnovna djelatnost Unevita je trgovina tekstilom.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *