Potpredsjednica FBIH Melika Mahmutbegović posjetila ZE-DO kanton

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine gospođa Melika Mahmutbegović sa saradnicima, boravila je u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu. Potpredsjednica FBiH se prvo sastala sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Miralemom Galijaševićem i ministrima, te dopredsjedavajućim Skupštine ZDK Jasminom Duvnjakom.

Premijer Miralem Galijašević je kazao da je na sastanku, zajedno sa svojim saradnicima, informisao potpredsjednicu Federacije BiH o stanju u tom kantonu i naglasio koje bi zakone hitno trebalo mijenjati a koje donosi Parlament FBiH.

Premijer je potpredsjednicu informisao o stanju u privredi, obrazovanju, zdravstvu, poljoprivredi. Potpredsjednica Federacije BiH naglasila je kako joj je ovo prva službena posjeta ZDK-u, te da će raditi na ubrzanju donošenja određenih zakonskih akata koji se donose na nivou Federalnog parlamenta, a koji bi omogućili pravedniju raspodjelu javnih prihoda.

Nakon sastanka u Uredu premijera potpredsjednica Mahmutbegović je zajedno sa premijerom Kantona posjetila Univerzitet u Zenici i Kantonalnu bolnicu Zenica.

zavnews/zdk

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *