Sedam proizvođača iz BiH u posjeti sajmu ‘Gulfood’ u Dubaiju

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II Projektom, organizira poslovnu posjetu kompanija iz Bosne i Hercegovine Međunarodnom sajmu hrane i pića “Gulfood” koji će se održati od 26. februara do 02. marta 2017. godine u Dubaiju.

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine, pored predstavnika organizatora posjete, predstavnici su sedam bosanskohercegovačkih kompanija, i to: AKOVA grupe, EIN Natural d.o.o. iz Sarajeva, ESOF d.o.o. iz Donjeg Vakufa, Halilović d.o.o. iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch d.o.o. iz Kupresa, Madi d.o.o. iz Tešnja i mljekare Orman d.o.o. iz Livna.

Cilj organiziranja ove posjete je podrška bh. kompanijama kako bi ostvarili direktne kontakte sa potencijalnim kupcima i upoznaju se sa poslovnim mogućnostima koje im se pružaju na tržištu UAE ali i ostalih zemalja Zaljeva.

Sajam “Gulfood” u Dubaiju se tradicionalno održava već 25 godina i predstavlja idealno mjesto za izvozno orijentisane proizvođače hrane i bezalkoholnih pića, opreme za hotelijerstvo, te pružaoce prehrambenih usluga koji žele da posluju na tržištu Srednjeg Istoka i Južne Azije. Smatra se jednim od najvećih sajmova prehrane i pića u svijetu. Na sajmu je 2016. godine svoje proizvode predstavilo oko 5000 izlagača na oko 120.000 m2 izložbenog prostora. Sajam posjeti blizu 100.000 posjetilaca iz 172 zemlje svijeta. U okviru sajma „Gulfood“ održava se i sajam halal proizvoda na kojem bh. proizvođači koji su svoje proizvode certificarali u skladu sa ovim standardom mogu ponuditi svoje proizvode potencijalnim partnerima.

zavnews/akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *