Zavidovići: Održana 4. manifestacija “Noć tursko-bosanskog prijateljstva”

Večeras je u našem gradu održana četvrta po redu manifestacija pod nazivom “Noć tursko-bosanskog prijateljstva”, u organizaciji UG Zlatni Zambak, UŽ Majska ruža, UG Aktivna žena, UG Krivaja-Iskra Zavidovići, portala BH Index, Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i Udruženja pčelara-Željezno polje.

U dobro posjećenoj Sportskoj dvorani prisutne su u revijalnom dijelu programa zabavljala neka zvučna i poznata imena sa muzičke scene BiH i Turske, Armin Muzaferija, Denijal Ahmetović, Latif Močević, Orhan Čakmak, a pored njih i naši mladi zavidovićani, Hana Panjeta, Amer Marušić i Haris Vuković. Na ovakvim i sličnim manifestacijama zavidovićani su godinama navikli da ih svojim nastupima obraduju i razvesele djeca iz KUD Krivaja, koji su se večeras pretstavili koreografijom „Igre iz sjeveroistočne Bosne“.

Pored velikog broja građana i gostiju iz javnog i političkog života naše Općine, te Načelnika, na manifestaciji su bili prisutni i gosti iz Republike Turske, načelnik općine Gebze Adnan Köşker i zamjenik načelnika općine Gemlik Kadir Erol, kao i predstavnici turskih institucija u BiH.

Gospoda iz Turske su u svojim obraćanjima istakli da su trajno opredijeljeni na prijateljski odnos sa narodom BiH a poseban bratski odnos sa Bošnjacima, te obećali i neke vrste konkretne pomoći našoj djeci u obrazovanju na njihovim obrazovnim ustanovama, a jedna takva pomoć bit će realizirana već krajem marta, kada je obećano da će dvoje zavidovićkih studenata dobiti punu stipendiju za cijelo vrijeme školovanja.

Zahvaljujemo se gostima iz Republike Turske na svemu što čine za BiH i za naš grad, i iskreno se nadamo da će u budućnosti biti mnogo više konkretnih projekata, a posebno onih koji se tiču mladih.

zavnews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *