Nastavak saradnje u interesu boračkih zadruga

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, s članovima Komisije za predlaganje raspodjele sredstava „Transfera za pomoć u zapošljavanju boračkih kategorija putem boračkih zadruga“, razgovarao je s predstavnicima Zadružnog Saveza FBiH o ovom zadrugarstvu.

Na sastanku su članovi Komisije upoznali prisutne s realizacijom projekta u protekloj godini i planom aktivnosti za 2017. godinu.

Predstavnici Zadružnog Saveza zahvalili su se ministru Bukvareviću na realizaciji projekta boračkog zadrugarstva i što je svojim aktivnostima doprinio razvoju zadrugarstva u Bosni i Hercegovini, istakavši da im je poznata činjenica da se sredstva za podršku boračkim zadrugama realizuju na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Zadružni Savez je spreman pomoći zadrugama, zadrugarima i Federalnom ministarstvu, kako bi ovaj projekat davao što bolje rezultate.

Dogovoreno je da u narednom periodu bude potpisan Memorandum o saradnji između ovog ministarstva i Zadružnog Saveza FBiH, s ciljem podrške i pomoći branilačkim kategorijama u zapošljavanju i samozapošljavanju.

zavnews/vladafbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *