Podrška BiH od 74 miliona švajcarskih franaka

Švajcarska Vlada će na godišnjem nivou, počev od ove godine, kroz različite projekte podržati BiH sa 20 miliona švajcarskih franaka, a ukupan iznos u okviru strateških ciljeva intervencija iznosit će do 74 miliona švajcarskih franaka, rekla je jučer švajcarski ambasador u BiH Andrea Rauber Sakser.

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH saopšteno je da je Sakserova u Sarajevu ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirku Šaroviću, predstavila Strategiju saradnje Švajcarske i BiH za period 2017-2020. godine.

Podrška će se posebno odnositi na projekte za početne biznise za male preduzetnike, konkurentnost, oblast zdravstva i zapošljavanja mladih ljudi.

Krajnji cilj Švajcarskog programa saradnje jeste jačanje demokratskog političkog sistema u BiH i njene socijalne tržišne ekonomije.

Šarović je istakao da se Švajcarska pridružuje svojim partnerima u BiH u njihovim nastojanjima da ojačaju društvenu, ekonomsku i političku uključenost, zasnovanu na odgovornim javnim i privatnim učesnicima, kao i na aktivnoj i snažnoj ulozi njenih građana.

Šarović se sastao i sa nerezidentnim novoimenovanim korejskim ambasadorom za BiH sa sjedištem u Zagrebu Parkom Von-Supom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje dvije zemlje u budućem periodu, kao i načinu njenog unaprjeđenja zajedničkim zalaganjem vlasti na svim nivoima.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *