Crnadak i Preda u Briselu: Proces reformi nastaviti istim intenzitetom

Tokom jučerašnjeg sastanka u Briselu s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom, izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda je poručio da snažno podržava BiH, ali da je neophodno da se proces reformi i ispunjavanje preuzetih obaveza nastavi istim intenzitetom.

Na sastanku je razgovarano o Izvještaju o BiH i Rezoluciji Evropskog parlamenta o BiH, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, procesu popunjavanja Upitnika Evropske komisije, te drugim aktivnostima naše zemlje u procesu evropskih integracija.

Dogovoreno je da se Crnadak idućeg mjeseca obrati Komitetu za vanjsku politiku Evropskog parlamenta, gdje će predstaviti najnovije aktivnosti BiH u procesu evropskih integracija.

Ministar Crnadak se tokom radne posjete Briselu sastao i sa potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini, kopredsjedavajućim Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Jasenkom Selimovićem, članom Evropskog parlamenta Eduardom Kukanom, predsjednikom Evropske pučke stranke (EPP) Josephom Daulom i glavnim sekretarom EPP Antoniom Lopez-Isturizom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *