Privredna komora FBiH nagrađuje najbolju poslovnu ideju

Privredna komora Federacije BiH raspisala je javni konkurs za dodjelu nagrada za najbolju poslovnu ideju u FBiH 2017. godine.

– Intencija je da se promoviraju nove poslovne ideje i potakne razvoj preduzetništva posebno kod mladih ljudi – kazali su u Privrednoj komori FBiH.

Najbolje poslovne ideje u Federaciji BiH bit će nagrađene u sektorima IT (informatičke tehnologije), metalna i elektroindustrija, poljoprivreda i prehrambena industrija, drvoprerađivački sektor, turizam i ekologija, te marketing i dizajn.

Iz tih sektora bit će odabrana po jedna ideja i nagrađena novčanom nagradom, a nagrađene ideje bit će predstavljene i na značajnim privrednim događajima u FBiH u toku ove godine.

Pravo na prijavu imaju subjekti male privrede i obrtnici, inovatori, studenti i druge fizičke osobe, s tim da se mogu prijaviti samo rezidenti Federacije BiH. Kriteriji za izbor su originalnost i inovativnost ideje, namjena ulaganja sredstava, izvori finansiranja, orjentiranost izvozu, povećanje zaposlenosti, društveni značaj za lokalnu zajednicu, ekonomska održivost…

Zahtjev za uključivanje u projekat i sadržaj/obrazac poslovnog plana za prijavu na ovaj javni konkurs pripremila je Komora i može se preuzeti na web stranici Privredne komore OVDJE.

Izbor korisnika grant sredstava vršit će komisija za odabir korisnika sredstava, koju će imenovati predsjednik Privredne komore Federacije BiH. Rok za dostavu prijava je do 27. mart ove godine.

zavnews/kfbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *