Na sajmu u Kelnu za četiri dana dogovorene isporuke vrijedne više od 200.000 eura!

Bh. kompanije koje izlažu na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera IMM u Kelnu (16. – 22. januar), tokom četiri dana sajma ostvarile su više od 220 poslovnih kontakata s partnerima iz 48 zemalja Evrope i svijeta.

Prema preliminarnim podacima, kompanije su tokom održanih sastanaka dogovorile isporuke u vrijednosti većoj od 200.000 eura, i zaprimile zahtjeve za ponudama čija se vrijednost procjenjuje na 300.000 eura!

Prema podacima koje je saopštila Vanjskotrgovinska komora BiH, najtraženije su bile tapacirane stolice i namještaj za spavaće sobe i trpezarije, a interes vlada i za ostalim namještajem.

Na bh. štandu svoje izvozne kolekcije predstavlja sedam bh. firmi: Boksit Milići, Bosnian Beach Board Visoko, FEF Export-Import Sarajevo, H.M.M. Gradačac, Lignacon Teslić, Namještaj/Solidwood Gradačac i Woodteam Ilijaš.

Ovo je sedmi uzastopni nastup Bosne i Hercegovine na sajmu IMM u Kelnu, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, a koji je finansijski podržalo i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

U okviru promocije nastupa BiH na sajmu IMM 2017, Vanjskotrgovinska komora BiH je pripremila specijalni prilog o bh. kompanijama – izlagačima, koji je objavljen u vodećem austrijskom stručnom časopisu iz oblasti uređenja interijera – Wohnkultur, sa sjedištem u Beču.

Tokom sedam godina izlaganja u Kelnu, VTK BiH je u okviru grupnog štanda podržala 53 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 33 različite kompanije.

O značaju izlaganja na sajmu u Njemačkoj govori i podatak da je u 2016. godini, BiH dostigla nivo izvoza namještaja od oko 250 miliona eura, od čega je trećina bio izvoz upravo u Njemačku.

zavnews/vtkbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *