Nema razlike između Dodika i Čovića, s tim da je Čović opasnost i po Hrvatsku

Domagoj Margetić, politički analitičar, izjavio je da su Dodik i Čović za Bosnu i Hercegovinu jednako opasni, s tim što je Čović dodatno opasnost i po Hrvatsku.To su ljudi koji konstantno od Bosne i Hercegovine prave krizno žarište, da bi održavajući fiktivne krize i pozivajući se na fiktivne nacionalne interese, zapravo prikrivali svoj kriminal.

Evropska unija mora pokazati konzistentnost, i Međunarodna zajednica pa i SAD. Ako na jedan način sankcioniraju Milorada Dodika zbog korupcije, neobjašnive imovine, narušavanja ustavnog poretka, onda ne može postojati nijedan razlog da se na isti način ne sankcionira Dragana Čovića, za kojeg, ruku na srce, postoji čak i više dokumenata o korupciji nego za Dodika, istakao je u razgovoru za Vijesti.ba, politički analitičar Domagoj Margetić.

Za sankcije prema Dodiku, i za šutnju HDZ-a i Čovića o toj temi, rekao je da, svima nama koji poznajemo situaciju u Bosni i Hercegovini to nije ništa čudno. Čović i Dodik, HDZ i SNSD su u jednoj vrsti tihe koalicije, koja jeste neformalna ali je stvarna. Oni kohabitiraju zajedno. Ja bih rekao da je to i politička i svaka druga mafija, koja naprosto jedna drugu mora podržavati. 

zavnews/vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *