POTVRĐENO: Igman ugovorio posao vrijedan milion eura

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske, odabralo je fabriku municije Igman iz Konjica, za dobavljača odgovarajuće municije putem direktne narudžbe, potvrđeno je Feni iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Naime, početkom sedmice regionalni mediji su javili da je Igman isporučio oko pet miliona bojevih i manevarskih metaka, za jurišne i snajperske puške Ministarstvu odbrane Hrvatske, nakon problema koji su nastali na tenderu na kojem je najbolju ponudu imala fabrika Prvi partizan iz Užica.

Iz Fedralnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, navode da se hrvatska strana obratila Igmanu upitom kojim su tražili mogućnost isporuke odgovorajuće municije u zadanoj količini i sa definiranim rokovima isporuke, kao i pitanje u vezi sa cijenom traženih proizvoda.

Igman je pozitivno odgovorio na upit, nakon čega je njihov predstavnik pozvan u Zagreb radi definiranja i potpisivanja ugovora o proizvodnji, isporuci, cijeni i drugim uvjetima koje takvi ugovori zahtijevaju.

“Ugovor za traženu municiju potpisan je u iznosu 1,2 miliona eura, a ugovoreni artikli su proizvedeni, roba uredno isporučena, primljena i u cijelosti plaćena”, ističu iz resornog federalnog ministarstva.

Fabrika municije Igman svoje proizvode izvozi u 40 zemalja svijeta, na svih pet kontinenata.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *