LEJLA SLIPIĆ sjajna mlada kajakašica, postigla odlične rezultate

Naš portal je sebi stavio u zadatak da uglavnom promoviše pozitivne stvari u društvu, i da između ostalog predstavlja uspješne ljude u svim segmentima života. Ovaj puta ćemo Vam predstaviti našu mladu sugrađanku, LEJLU SLIPIĆ, koja je inače članica Akademskog kajak kluba „DUGA“ iz Zavidovića.

Lejla je rođena 01.09.2002. godine i  pohađa 9. razred Prve osnovne škole, a kako kaže, kajakom se bavi od svoje 11. godine. Ljubav prema kajaku naslijedila je od svoga oca Suada, koji je inače bivši kajakaš i njezin trener.

Kako smo već kazali, članica  je Akademskog kajak kluba DUGA Zavidovići, a već na svom prvom takmičenju u pionirskoj konkurenciji, nagovijestila je da se radi o veoma talentovanoj kajakašici, što je u naredne tri godine u kadetskoj konkurenciji i potvrdila.

Za ostvarene sportske rezultate u 2015. godini,  proglašena je „sportskom nadom“ općine Zavidovići i Zeničko-dobojskog kantona, a takođe je i dobitnik Priznanja za ostvarene izvanredne rezultate u oblasti kajakaškog sporta, povodom dana općine Zavidovići 2016. godine. Lejla je svoj talenat i kvalitet potvrdila i u 2016. godini,  čime je opravdala priznanje sportske nade.

Na državnom takmičenju u kajaku i kanuu na divljim vodama, u disciplini slalom, koje je održano u Bihaću na rijeci Uni, postala je državna prvakinja u kategoriji kadeta. Inače na tom takmičenju njezin rezultat je bio najbolji rezultat po svim starosnim kategorijama.

Naredno takmičenje na kojem je Lejla briljirala i još jednom na najbolji način potvrdila svoj kvalitet, je Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u R. Hrvatskoj, kada je postala prvakinja grada Zagreba u kadetskoj konkurenciji, u disciplini spust-klasik, čime je potvrdila i svoju svestranost u kajakaškim disciplinama.

I na kraju godine, na završetku kajakaške sezone, ponovo je potvrdila svoj kvalitet i to opet u Zagrebu, kada je samo sa jednim danom treninga, u kajaku za spust nastupila kao seniorka, na stazi dugoj 12 km, i doveslala do srebrne medalje na 46. Tradicionalnom Štefanjskom spustu, koji se održavao na rijeci Savi.

Ove godine Lejla očekuje da će pored domaćih i regionalnih međunarodnih takmićenja, imati priliku da nastupi i na takmičenjima Euro kupa, a kako kaže, najveća joj je želja da jednog dana nastupi i na jednom velikom takmičenju, kao što su Olimpijske igre, što je naravno san svakog sportaša.

Lejlini sportski uzori otkrila nam je, su Peter Kauzer, kajakaš iz Slovenije i Džesika Foks (Jessica Fox) iz Australije, oboje osvajači velikog broja medalja sa svjetskih prvenstava, kao i sa Olimpijskih igara.

Kad sve ovo pročitamo, kad sagledamo sve Lejline rezultate, i kad pogledamo koliko energije i pozitive zrači iz jednog mladog života, ne možemo se oteti dojmu, da za naš grad i našu lijepu Domovinu, itekako ima nade i svijetle budućnosti, dok je ovakvih talenata i pozitivnih mladih ljudi.

Pogledajte galeriju slika Lejlinih nastupa i uspjeha i uživajte, jer mi doista jesmo.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *