CCI: Vlada Tuzlanskog kantona usmjerila aktivnosti u pravom smjeru

Opća slika o stanju privrede na području Tuzlanskog kantona je, prema raspoloživim statističkim podacima, bolja nego prije godinu dana, a Vlada Tuzlanskog kantona je usmjerila aktivnosti u pravom smjeru, ka rješavanju problema u privredi i zapošljavanju – ocjena je Centara civilnih inicijativa (CCI) u izvještaju o rezultatima monitoringa rada Vlade i Skupštine TK, za prvo polugodište 2016. godine.

Na pres-konferenciji CCI-a u Tuzli, rečeno je da je zabilježen rast obima industrijske proizvodnje za 6%, povećanje izvoza za 3,1%, pad uvoza za 1,4%, a pokrivenost uvoza izvozom je bila 99% i porasla je za 5%.

Broj nezaposlenih u TK, u posljednju godinu i po je u padu, a raste i broj zaposlenih, istaknuto je ovom prilikom. Sa 17 utvrđenih zakona u prvoj polovini godine, stoji u saopštenju za javnost bh-organizacije koja podstiče i promoviše aktivno učešće građana u demokratskim procesima, Vlada TK je na drugom mjestu kantonalne liste, odmah iza Vlade Kantona Sarajevo, koja je utvrdila tek jedan nacrt zakona više.

vladatk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *